Wij houden van Mensen, wij houden Jezus, wij houden van Sport

Een sportcommunity is een is een groep sportende mensen met allerlei verschillende achtergronden die elkaar wekelijks ontmoeten op het sportveld in de wijk. Drie waarden daarin zie je steeds terug. Wij houden van mensen, wij houden van Jezus, wij houden van sport!
In het team leer je samen discipel van Jezus te zijn en hoe je dit kunt uitdragen op het sportveld in in het dagelijk leven.In Nederland staan sportcommunities vaak in dienst van de moeder kerk, maar in ons concept is elke sportcommunity in potentie een huiskerk.

Tijdens het sporten word er in de pauze iets gedeeld van het evangelie en deelnemers aan het sporten zijn ook van harte welkom om in hte team moment deel te nemen. De sportcommunity helpt christenen om in contact te komen met de jongeren die in hun wijk wonen. Sporten is super laagdrempelig en door het wekelijks te doen leer je jongeren goed kennen en groeit de betrokkenheid naar elkaar. We zijn ervan overtuigd – én zien – dat er door die onderlinge band, respect en openheid ontstaat.

In onderstaan filmpje wordt de basis van het sportcommunity concept uitgelegd  (Engels)

Download de Sport Community toolkit (Engels)